^ Back to Top

AKTUALNIE NA STRONIE

We have 84 guests and no members online

Treść porozumienia oraz regulamin stypendium.

 

Galeria zdjęć z Narodowego Biegu 100-lecia w Czerwionce-Leszczynach.
Oficjalna strona Narodowego Biegu 100-lecia.

Śląska jesień kulinarna

Kolejny raz uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w konkursie gastronomicznym “Śląska jesień kulinarna” odbywającym się w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim. Naszą szkołę reprezentowali Klaudia Bryła i Mateusz Skowroński z klasy 3 TLŻ. Tematem konkursu był śledź na śląskim stole w kuchni międzywojennej. Nasi uczniowie przygotowali tatar ze śledzia z panczkrautem na ciastku pistacjowym, sosie musztardowym z pudrem grzybowym i kawiorem miodowym. Poziom konkursu był bardzo wysoki i wyrównany, nasza drużyna zajęła 7 miejsce na 16 startujących drużyn. Gratulujemy pomysłowości oraz życzymy dalszych sukcesów. Więcej informacji oraz zdjęcia z konkursu na profilu facebookowym: https://pl-pl.facebook.com/gastrozscl/


Justyna Gołębiowska